Orange 0765-427.882,Digi 0770-274.966  |  Intrebari frecvente  |  Datele firmei  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi  |  Curs BNR

  
  
  
  
 Poze Folie solar Politiv E2143 DIAMOND |UVA+IR+EVA+AF/AD-JUMBO, 180 microni, 18 m

 • Poze Folie solar Politiv E2143 DIAMOND |UVA+IR+EVA+AF/AD-JUMBO, 180 microni, 18 m
 • Poze Folie solar Politiv E2143 DIAMOND |UVA+IR+EVA+AF/AD-JUMBO, 180 microni, 18 m
 • Poze Folie solar Politiv E2143 DIAMOND |UVA+IR+EVA+AF/AD-JUMBO, 180 microni, 18 m
 • Poze Folie solar Politiv E2143 DIAMOND |UVA+IR+EVA+AF/AD-JUMBO, 180 microni, 18 m
 • Poze Folie solar Politiv E2143 DIAMOND |UVA+IR+EVA+AF/AD-JUMBO, 180 microni, 18 m
 • Poze Folie solar Politiv E2143 DIAMOND |UVA+IR+EVA+AF/AD-JUMBO, 180 microni, 18 m
     


Folie solar Politiv E2143 DIAMOND |UVA+IR+EVA+AF/AD-JUMBO, 180 microni, 18 m

SKU: E2143-18-0.1800-JUMBO

Pret: 67,18 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxele, Livrare cu Fan Curier, TNT Express, Urgent - Cargus

Ce inseamna tehnologia DIAMOND 15?

Ca sa aflam, trebuie sa stim ca transmiterea luminii prin folia de polietilena este de doua tipuri:

 1. Transmisia directa a luminii
 2. Transminia difuza a luminii

 

 

FOLIA CLARA
La o folie clara, mare parte din lumina transmisa este lumina directa (transmisie directa). Aceasta folie are cel mai mare grad de transmisie directa a luminii, ceea ce reprezinta un avantaj in zonele cu climat rece si ziua (implicit lumina solara) este mai scurta. Dar vara, cand temperaturile cresc, transimia directa a luminii devine un dezavantaj si cauzeaza arsuri solare, temperaturi ridicate in solar si stres asupra plantelor.

FOLIA DIFUZA
Pe de alta parte, folia difuza (60-70% grad de difuzie) are un foarte mare avantaj in zonele cu climat cald si zile fierbinti, pentru ca efectul de difuzie a luminii impiedica arsurile solare, confera o temperatura mult mai confortabila in solar, mai putin stres asupra plantelor. Dar, acest tip de folie are un grad mai mic de transmisie directa a luminii comparativ cu folia clara si nu este ideal pentru perioadele reci, de iarna.

SCOPUL NOSTRU: sa cream o folie cu acelasi grad de termicitate, sau chiar mai mare, cu acelasi grad de difuzie a luminii, dar cu o transmisie totala a luminii la fel ca la folia clara.

Pentru a identifica problema, trebuie sa intelegem mai intai despre difuzie si termicitate.

GRAD RIDICAT DE DIFUZIE A LUMINII – GRAD RIDICAT DE TRANSMISIE TOTALA

         Atunci cand lumina “loveste” folia, aceasta poate sa fie reflectata sau sa treaca prin ea. Totul depinde de indexul de reflexie si de dimensiunea particulelor.

 

Particule de dimensiune mai mare:

Obtinem o reflexie a luminii si difuzia acesteia.

Particule de dimensiuni mici:

Fara reflexie a luminii, dar cu o transmitere mai mare a luminii directe.

Lumina este reflectata si aici apare problema si este datorata dimensiunii mari a particulelor. De aici am tras concluzia ca: O dimensiune mai mica a particulelor duce la mai putina reflectie a luminii.

Pentru a descoperi aditivii ideali pentru a obtine difuzia perfecta, o transmisie totala perfecta a luminii si o termicitate perfecta, au fost testati un numar urias de aditivi, si dupa fiecare testare, ne intorceam la furnizorul nostru pentru a modifica dimensiunea particulelor si indexul de reflectie. Pana am descoperit un aditiv cu proprietati specifice si o dimensiune a particulelor foarte mica. Rezultatul era tehnologia DIAMOND 15.

AVANTAJELE TEHNOLOGIEI DIAMOND 15

 • TRANSMISIE RIDICATA A LUMINII, atat directa cat si difuza

 • TERMICITATE RIDICATA

Ne place sa spunem ca folia DIAMOND 15 este o folie 3 in 1. De ce?

Pentru ca:

 • Are un grad foarte ridicat de transmisie totala a luminii (89 %)
 • Are un grad foarte ridicat de difuzie a luminii (60 %)
 • Are un grad foarte ridicat de termicitate (85 %)

  • Proprietati de baza:

  1. Proprietati mecanice ridicate:

 • Proprietatile mecanice ale foliei depind de polimerii utilizati si de tehnologia de productie. In Politiv s-au utilizat si se utilizeaza doar materiale sofisticate furnizate de cei mai importanti furnizori de polimeri si aditivi si extrudere complet computerizate. Foliile Politiv respecta standardul israelian 821, standardele europene ISO si ASTM.

  1. Stabilitate UV  (durabilitatea foliei):

  Foliile fara stabilizatori UV s-ar deteriora dupa cateva luni (4-6 in functie de grosimea foliei). Pentru a ajunge la durabilitatea dorita, adaugarea stabilizatorilor UV este necesara. Tipul stabilizatorilor UV si procentajul acestora in folie depind de durata de viata dorita a foliei, zona in care va fi utilizata (radiatia totala), grosimea foliei, structura serelor sau solariilor, precum si a pesticidelor si ingrasamintelor utilizate in interiorul acestora. Atunci cand este utilizat sulful si clorul in interior serelor sau solariilor, trebuie utilizat la producerea foliei pentru acoperirea acestora un pachet special de stabilizatori UV.

  1. Transmisia maxima a luminii la spectrul vizibil (TLT):

  Energia de la soare este transmisa prin folia care acopera sera/solarul catre planta unde antreneaza procesul de fotosinteza. Transmisia totala a luminii a foliei care acopera sera/solarul in spectrul radiatiei active fotosintetice (400-700 nanometrii) este extrem de importanta. Intensitatea acestor lungimi de unda (interval PAR) influenteaza in mod direct cresterea si dezvoltarea masei foliare a plantelor.

  1. Rezistenta mecanica si elasticitate:

  O folie pentru acoperirea serelor/solariilor trebuie sa reziste la actiuni mecanice elastice de genul dilatare la caldura si contractare la ger, rezistenta la incarcatura de zapada, rezistenta la grindina, etc. Aceasta proprietate este data de prezenta aditivilor EVA (etil-vinil-acetat) in folie.

  • Proprietati optionale:

  1. Aditivi termici (IR):

  In timpul zilei, aerul din interiorul serei/solarului se incalzeste. Noaptea, cand temperatura exterioara se raceste, in cazul utilizarii foliilor obisnuite se inregistreaza pierderi substantiale de caldura prin radiatia inversa spre exterior, temperatura din interiorul serei/solarului reducandu-se prin re-emiterea de radiatii in intervalul infrarosu. Pentru a preveni aceasta pierdere de radiatii sunt incorporati in folie aditivi speciali. Acesti aditivi blocheaza radiatia IR si ajuta la mentinerea temperaturii in interiorul serei/solarului prevenind deteriorarile cauzate de inghet si temperaturi joase.

  1. Difuzia luminii (Light diffusion):

  Lumina directa a soarelui (lumina nedifuza) poate cauza efect de "umbra" si "arsuri solare". Aditivii de difuzie a luminii vor imprastia lumina directa. Astfel, se previne efectul de "umbra" si de "arsura solara". Difuzia luminii creste eficienta fotosintetica prin furnizarea unei lumini mai omogene din toate directiile oferind avantajul cresterii cu auto-umbrire, cum ar fi in cazul castravetilor, tomatelor, dovleceilor, trandafirilor si altor plante. Acest tip de folie este potrivit pentru zonele cu radiatie foarte mare si in cazul culturilor cu densitate foarte mare, unde este nevoie de imbunatatirea acesibilitatii luminii.

  1. Anti-ceata/Anti-picurare (Anti-fog/Anti-drip):

  Aerul cald contine mai multa umiditate decat aerul rece. Noaptea, temperatura din interiorul serei/solarului scade, ca urmare, vaporii de apa din aer condenseaza sub forma de picaturi mici discrete. Efectul de formarea a cetii:

  - reducerea transmiterii luminii, in consecinta urmata de reducerea cresterii plantelor

  - picurarea pe plante cauzeaza aparitia bolilor

  Pentru a preveni cele de mai sus, se adauga aditivi speciali. Acesti aditivi modifica suprafata foliei in asa fel incat picaturile de apa sunt transformate intr-o pelicula invizibila continua de apa.


  Caracteristici tehnice

  Cod Descriere produs T.L.T. L.D. AF/AD Termicitate % AV(%/nm) Rezistenta la pesticide (sulf, clor) Culoare
  Transmitere Blocare
  E2143 DIFFUSED UVA+IR+EVA+AF/AD 89% 55-60% 20% 85% 97/350 x transparenta

  Legenda:

  x - fara efect
  √ - cu efect
  T.L.T. - transmisia totala a luminii
  L.D. - difuzia luminii
  AV - antivirus/blocare UV
  AF/AD - anti-ceata/anti-picurare
  F - efect suficient
  G - bun

   

  In momentul de fata, FOLIA DIAMOND 15 produsa in Israel, de catre A.A. POLITIV si importata.

  ESTE SINGURA FOLIE DIFUZA DIN ROMANIA CU TRANSMISIE MAXIMA A LUMINII !!!

 • Observatii !!!

  * pentru aditivul AF/AD garantia oferita este de 18 luni

  * Pretul pe ml este orientativ deoarece este calculat luand in considerare greutatea medie a rolelor de folie. Folia se taie la ml, se cantareste si se calculeaza la pretul lei/kg. Exista posibilitatea unor diferente dupa cantarirea foliei fata de pretul calculat la ml.

  * De asemenea pretul calculat pe rola este un pret mediu calculat la greutatea medie a unei role. Datorita faptului ca fiecare folie are o greutate individuala, pretul exact al unei role de folie vi-l putem comunica in momentul achizitiei foliei solicitate.

  Pentru a afla informatii cu privire la modul de manipulare si utilizare a foliilor Politiv pentru sere si solarii precum si conditiile de acordare a garantiei, consultati Ghidul de mai jos


Ghid pentru manipularea si utilizarea foliilor pentru sere/solarii

 1. Manipularea si pastrarea foliilor :
 • ar trebui acordata atentie deosebita atunci cand rolele sunt incarcate, transportate, descarcate si depozitate.
 • nu trageti rolele pe jos. Nu se ofera garantie pentru rolele trase pe jos.
 • depozitati rolele in locatii umbroase, uscate si protejate de lumina directa a soarelui.
 • rolele trebuie depozitate orizontal, pe o suprafata neteda si uscata, in ambalajul original.
 • nu depozitati rolele mai mult de 10 luni.
 1. Pregatirile serei/solarului:
 • intariti structura serei/solarului si inlocuiti partile defecte.
 • inlocuiti profilele din PVC cu profile din lemn sau metal.
 • indepartati orice margini ascutite care ar putea deteriora folia si asigurati-va ca partile din metal sau lemn care vin in contact cu folia sunt netede.
 • acoperiti marginile si partile exterioare cu fasii de polietilena
 • vopsiti toate partile din metal sau lemn care vin in contact cu folia utilizand vopsea acrilica alba. Instalarea folie pe rame si profile inchise la culoare (metal sau lemn) accelereaza degradarea foliei.
 • revopsiti partile metalice sau de lemn in caz ca este nevoie.
 • inlocuiti toate partile metalice ruginite. Contactul dintre folie si metalul ruginit va cauza degradarea foliei.
 • atunci cand se foloseste metal nou pentru sere/solarii, trebuie indepartate orice urme de grasimi reziduale, lubrifianti, solventi organici sau orice alte substante.
 1. Instalarea filmului:
 • folia trebuie instalata toamna sau primavara atunci cand temperatura este situata intre 15-20°C, evitandu-se instalarea ei in sezonul cad (vara) sau in sezonul rece (iarna).
 • atunci cand montati folia, notati directia foliei. Partea foliei tratata cu aditivi anti-ceata/anti-picurare trebuie orientata inspre interiorul serei/solarului.
 • despachetati folia chiar inaintea instalarii ei. Nu lasati rolele despachetate in soare.
 • intindeti folia deasupra serei/solarului. Folia ar trebui intinsa suficient de bine pentru a nu se lasa in sezonul cald, fara a o intinde prea tare.
 • instalati acoperisul si peretii in caelasi timp.
 • aveti grija sa nu deteriorati folia atunci cand introduceti profilele sau montati clipsurile sau niturile.
 • nu plasati uneltele necesare asamblarii sau obiecte ascutite pe folie.
 • reparati gaurile sau taieturile din folie utilizand scotch din polietilena pentru reparat folia de sera/solar.
 • instalarea folie pe lemn tratat cu substante dezinfectante va accelera degradarea foliei.
 • in cazul serelor/solariilor metalice: ar trebui folosit doar otel galvanizat.
 1. Dupa instalare:
 • in timpul sezonului cald, serele/solariile trebuie bine ventilate pentru a evita supraincalzirea si degradarea termica.
 • atunci cand se utilizeaza plasele pentru umbrire, asigurati-va ca plasele sunt securizate si nu erodeaza sau deterioreaza folia.
 • curatati folia (doar daca este necesar) cu apa si burete sau carpa. Nu utilizati perii si utilizati doar apa curata; utilizand apa poluata cu chimicale va accelera degradarea foliei.
 • cretizati folia doar cu vopsele speciale pretabile.
 1. Dimensiunile foliei de acoperire:
 • latimea foliei: - latimea foliei trebuie calculata tinand cont de urmatoarele:
 1. la sera cu deschiderea de pana la 7.5 m, latimea foliei trebuie sa aiba lungimea deschiderii plus 1 m
 2. la sera cu deschiderea de 8 m sau peste, latimea foliei trebuie sa aiba lungimea deschiderii plus 1.5 m
 3. pentru solarii, latimea foliei trebuie sa aiba lungimea arcului solarului plus 2 m
 • lungimea foliei: - lungimea foliei trebuie sa fie cu circa 5 metri mai lunga decat lungimea serei/solarului.
 1. Garantia foliei:

Folia este garantata de catre A.A. Politiv (producatorul) impotriva deteriorarii cauzate de actiunea razelor UV pentru perioada agreata fiecarui tip de folie in parte. Perioada incepe atunci cand folia este montata pe sera/solar. In cazul in care folia este montata pe sera/solar mai tarziu de 10 luni de la livrare, data de productie trebuie luata in considerare ca data de incepere a garantiei.

Producatorul garanteaza produsul doar in cazul in care intructiunile de mai sus au fost respectate. In cazul unei deprecieri premature (rezistenta filmului la rupere a scazut sub 11N/mm2) datorita degradarii UV, A.A. Politiv va oferii urmatoarea reducere doar la achizitionarea unei folii de inlocuire:

% Discount = (garantia - timpul pana la deteriorare)/garantia x 100.

Nicio garantie nu este oferita si nicio responsabilitate nu este asumata aferenta cheltuielilor de inlocuire sau de deteriorarare a recoltei, pierdere a profitului sau de pagube indirecte.

 • In cazul unei deteriorari premature de orice fel, utilizatorul este responsabil de a lua toate masurile necesare pentru a minimiza orice daune ce pot aparea.
 • Deteriorari mecanice: deteriorarile de natura mecanica de orice fel, inclusiv impactul, punctia, zgarieturile, ruperile, contactul cu marginile ascutite ale serei/solarului etc. sunt excluse in mod expres din acesta garantie.
 • Efectul elemntelor: detriorarea datorita vantului puternic, grindina, furtuna sau orice alte conditii meteorologice extreme sunt in mod expres excluse din aceasta garantie.
 • Supraincalzirea foliei are un efect advers asupra duratei de viata a foliei. Aerul fierbinte trebuie indepartat de catre folie.
 • Expunerea la chimicale: expunerea folie la conditii chimice severe are un efect negativ asupra duratei de viata a foliei. Evitati utilizarea excesiva a produselor cum ar fi: pesticidele, erbicidele, fungicidele si ingrasamintele.
 1. Rezolvarea revendicarilor:
 • Pentru inregistrarea unei reclamatii, contactati vanzatorul, distribuitorul sau producatorul de la care ati achizitionat folia. Va rugam sa furnizati urmatoarele informatii: tipul foliei, dimensiunile, codul complet printat pe folie, data achizitionarii (document ce atesta data achizitionarii si vanzatorul), data instalarii, data cand s-a constatat deteriorarea aparuta, tipul si starea structurii serei/solarului, cultura, pesticidele utilizate si frecventa lor de utilizare, cantitatea de folie ce s-a deteriorat, care parte a folie s-a deteriorat, orice alte informatii relevante.
 • o mostra de cel putin 1 mp din partea deteriorata atrebuie trimisa producatorului pentru evaluare.
 • producatorului si reprezentantului sau trebuie a li se permita inspectarea locatia si trebuie sa li se furnizeze toate informatiile necesare.
 • in cazul in care evaluarea si analiza efectuata de catre producator arata ca deteriorarea a survenit datorita calitatii foliei, conditiile de mai sus ale garantiei vor fi aplicate.
 • in orice alt caz diferit, aceasta garantie nu se va aplica. Utilizatorul are dreptul de a trimite folia unui laborator independent pentru o acceptare reciproca.

 

Orange 0765-427.882,Digi 0770-274.966 - Comenzi telefonice
Luni-Vineri 9-20, Sambata 10-15

 


Detalii produs


Categorie: Solarii, sere, folii si accesorii

Producator: Politiv

Cod produs - SKU: E2143-18-0.1800-JUMBOProduse similare


Date tehnice si preturi Tip folie Culoare Latimi (m) Lungime (m) Densitate...
14,67 RON
Ce inseamna tehnologia DIAMOND 15? Ca sa aflam, trebuie sa stim ca transmiterea luminii prin...
60,73 RON
Date tehnice si preturi Tip folie Culoare Latimi (m) Lungime (m) Densitate...
15,82 RON
Brand : Tivoly Freza CM integral Z 1 • unghiul spirei: 30º • numar de dinti: Z1 • tolera...
241,52 RON
296,04 RON
Date tehnice si preturi Tip folie Culoare Latimi (m) Lungime (m) Densitate...
4,56 RON
  
  
  

Categorii produse

    

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!